Vanliga frågor & svar

Vi är här för att hjälpa dig! Nedan har vi samlat de vanligaste frågorna vi får. Om din fråga inte finns med är du varmt välkommen att kontakta oss genom ett e-mail. Vi svarar inom 24 timmar.

Hur garanterar Onflow Communication full trygghet för sina kunder?

Onflow Communication skräddarsyr alla kontrakt utifrån kundens specifika krav och önskemål för att fullständigt försäkra alla parter om rättigheter och skyldigheter.

Var sitter era mäklarassistenter?

Våra mäklarassistenter är placerade i Phnom Penh, Kambodja.

Var är era mäklarassistenter ifrån?

Alla våra mäklarassistenter är svenska, med all relevant utbildning och träning enligt den svenska branschstandarden.

Hur snabbt kan ni färdigställa ett redigeringsarbete?

Onflow Communication garanterar att alla redigeringsarbeten färdigställs inom 24 timmar från det att fotografierna mottages.

Hur skickar jag mina fotografier till Onflow Communication?

Logga in och ladda upp dina bilder direkt i vår kundportal, där du också kan bifoga specifika önskemål eller instruktioner till våra redigerare.

Vilka bildformat accepterar ni?

Vi tar emot och hanterar alla etablerade bildformat (jpg, tiff, png, psd, etc.), samt RAW-filer från alla stora kameramärken.

Vilka bildformat har ni möjlighet att skicka till mig?

Vi har möjlighet att förse dig med alla de etablerade bildformaten (jpg, tiff, png, psd, etc.) baserat på dina specifika önskemål.

Lämnar ni någon garanti på era redigeringsjobb?

Onflow Communication garanterar 100% kundnöjdhet. Vi gör om alla arbeten utan kostnad om du inte är nöjd med slutresultatet.